(ВІДЕО) Німецька вівчарка Аста - незамінна помічниця прикордонників

НАЗАД
13 березня 2021 12:17

Собаки на службі у прикордонників – постійні та незамінні помічники. Їх гострий нюх допомагає виявляти наркотики, вибухівку, зброю і багато інших заборонених вантажів.

Хоч як би розвивалися сучасні технології, для виявлення заборонених вантажів потреба в собаках на охорону державних кордонів не знижується. І не дивно, адже тільки ніс собаки може з точністю визначити одну молекулу речовини в літрі повітря. Крім того, собаки можуть дуже тонко розрізняти й зберігати в пам'яті до тисячі різних запахів.

Майже кожен день ДПСУ фіксує випадки запобігання різних видів контрабанди. Чимала частина вивлених правопорушеннь належить хвостатим помічникам, які перебувають на службі в Державній прикордонній службі.

В одному з підрозділів Харківського прикордонного загону проходить службу інструктор Михайло зі своїм службовим собакою Астою.

У 2016 році вони пройшли підготовку в Кінологічному навчальному центрі ДПСУ та розпочали службу в Харківському прикордонному загоні. Стабільно щороку їх тандем показує відмінні результати оперативно-службової діяльності.  У 2020 році за допомогою Асти виявлено близько пів кілограма наркотичних речовин, як синтетичного, так і рослинного походження, та більш ніж 200 пігулок психотропної дії.

«За час проходження служби разом ми знайшли спільну мову. Вона уже бачить по моїй поведінці, в якому я настрої. Так само я розумію її. Вона дуже активна і за добу може оглянути до ста транспортних засобів. Вона працює тільки зі мною. Нещодавно з її допомогою ми виявили партію наркотичної речовини, яку намагалися приховано провезти через пункт пропуску», – розповів Михайло.

За час служби прикордонник Михайло неодноразово нагороджений відомчими та державними нагородами, а службовий собака Аста отримала відомчу відзнаку «За бездоганну службу ІІІ ступеня».

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси